1. Niet alleen voor de diehard bbq'ers, kookschort Food Stories via Bijenkorf, € 79,95 2. Theedoeken met een grafisch printje, beide Sissy Boy, Vogels links: € 4,99 Graphic rechts: € 5,99 3. De meest hippe printjes in de keuken komen ook in 2019 van Fabiënne, Cheetah pannenlap Fabiënne Chapot € 5,95 4. Kapok houdt warmte goed tegen en beschermt je handen, ovenwant Dille & Kamille € 4,50  5. Een eyecatcher op de ontbijttafel, tafelloper Pelican Fabiënne Chapot € 69,95 6. Organisch katoen uit Denemarken, vaatdoekjes beide Ferm Living € 9 7. Weg met wegwerp, twee linnen servetten HK Living € 17,95 8. Houd je keukenvloer schoon, jacquard geweven vloerkleed H&M € 29,99 9. Voor het opbergen van kleine spullen of om een plantje in te zetten, gevlochten mandjes Dille & Kamille € 8,95 10. Lekker knoeien en daarna de wasmachine in, geweven placemat Dille & Kamille € 2,95

Recept voor een
supersmeuïge carrotcake

Carrotcake, oftewel worteltjestaart, is qua populariteit in de Nederlandse keuken met recht de nieuwe appeltaart te noemen. Deze carrotcake is smeuïg en supersmakelijk.

Verwarm de heteluchtoven voor op 150 graden. Hak 100 gr ongebrande walnoten in kleine stukjes. Smelt 100 gr roomboter in een pan. Klop in een kom vervolgens de gesmolten boter met 200 ml zonnebloemolie en 250 gr witte basterdsuiker tot een romig mengsel. Splits 4 eieren en klop de eidooiers door het mengsel. Schep hier 300 gr peen julienne, 250 gr zelfrijzend bakmeel, 125 gr blanke rozijnen,

2 el koekkruiden en de walnoten doorheen. Klop in een andere kom de eiwitten stijf en spatel tot slot ook dit door het beslag. Vet een springvorm in, doe het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. Bak de taart 45 minuten op 150 graden. Bak de taart daarna nog 30 minuten op 175 graden. Meng als de taart staat af te koelen 50 gr boter op kamertemperatuur met 100 gr roomkaas en 125 gr poedersuiker. Laat 90 gr witte chocolade (in stukjes) smelten in een pannetje en voeg die toe aan het mengsel. Mix het beslag met een mixer en voeg 60 ml geklopte slagroom en 1 zakje vanillesuiker toe. Laat het glazuur

10 minuten opstijven in de koelkast En decoreer hier vervolgens de carrotcake mee. Ter versiering kun je er een handjevol gehakte pistachenoten overheen strooien.

1. Niet alleen voor de diehard bbq'ers, kookschort Food Stories via Bijenkorf, € 79,95 2. Theedoeken met een grafisch printje, beide Sissy Boy, Vogels links: € 4,99 Graphic rechts: € 5,99 3. De meest hippe printjes in de keuken komen ook in 2019 van Fabiënne, Cheetah pannenlap Fabiënne Chapot € 5,95 4. Kapok houdt warmte goed tegen en beschermt je handen, ovenwant Dille & Kamille € 4,50  5. Een eyecatcher op de ontbijttafel, tafelloper Pelican Fabiënne Chapot € 69,95 6. Organisch katoen uit Denemarken, vaatdoekjes beide Ferm Living € 9 7. Weg met wegwerp, twee linnen servetten HK Living € 17,95 8. Houd je keukenvloer schoon, jacquard geweven vloerkleed H&M € 29,99 9. Voor het opbergen van kleine spullen of om een plantje in te zetten, gevlochten mandjes Dille & Kamille € 8,95 10. Lekker knoeien en daarna de wasmachine in, geweven placemat Dille & Kamille € 2,95

Recept voor een
supersmeuïge carrotcake

Carrotcake, oftewel worteltjestaart, is qua populariteit in de Nederlandse keuken met recht de nieuwe appeltaart te noemen. Deze carrotcake is smeuïg en supersmakelijk.

Verwarm de heteluchtoven voor op 150 graden. Hak 100 gr ongebrande walnoten in kleine stukjes. Smelt 100 gr roomboter in een pan. Klop in een kom vervolgens de gesmolten boter met 200 ml zonnebloemolie en 250 gr witte basterdsuiker tot een romig mengsel. Splits 4 eieren en klop de eidooiers door het mengsel. Schep hier 300 gr peen julienne, 250 gr zelfrijzend bakmeel, 125 gr blanke rozijnen,

2 el koekkruiden en de walnoten doorheen. Klop in een andere kom de eiwitten stijf en spatel tot slot ook dit door het beslag. Vet een springvorm in, doe het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. Bak de taart 45 minuten op 150 graden. Bak de taart daarna nog 30 minuten op 175 graden. Meng als de taart staat af te koelen 50 gr boter op kamertemperatuur met 100 gr roomkaas en 125 gr poedersuiker. Laat 90 gr witte chocolade (in stukjes) smelten in een pannetje en voeg die toe aan het mengsel. Mix het beslag met een mixer en voeg 60 ml geklopte slagroom en 1 zakje vanillesuiker toe. Laat het glazuur  

10 minuten opstijven in de koelkast En decoreer hier vervolgens de carrotcake mee. Ter versiering kun je er een handjevol gehakte pistachenoten overheen strooien.

Meer informatie

Smaak #2 Nog meer inspiratie opdoen? In ons inspiratiemagazine Smaak lees je alles over de mens in de keuken. Het staat vol leuke en interessante artikelen. Je doet er ideeën op om jouw leven in en om de keuken nog leuker en gemakkelijker te maken. Je krijgt handige tips, spot de laatste trends en ontdekt wat past bij jouw smaak! Smaak is een uitgave van Bruynzeel Keukens.

Deel deze publicatie

Stuur deze pagina eenvoudig door of plaats als bericht op social media.

Zoeken in publicaties

Zoek naar een specifieke term in de verschillende publicaties.
Vul minimaal 3 karakters in.